pressklipp sid 2

"Primitiva kulturer ger avtryck"

"Dom avlånga glasansiktena för osökt tankarna till påsköns märkliga statyer. Andra påminner mer om traditionella afrikanska masker. Dom bevingade totempålarna andas indiansk schamanism och de grottmålningsprydda bautastenarna för tankarna till keltisk mytologi."

Morgan Schmidt, Nya Wermlandstidningen

"Ett samarbete där ett plus ett blir tre"

"Dom gjuter formerna i sand och i glasmassan göms gåtfulla berättelser om människor och relationer.

Glasobjekten är enkla och avskalade. Formen är kvadratisk, avlång eller trekantig, färgen ligger på ytan och berättelsen svävar som i vatten i det tjocka glaset. Tittar man närmare öppnar objekten sig som små hus. Man kikar in i glasmassans transparanta massa som genom ett fönster i ett hus. Där innanför uppträder små figurer, dom hoppar av glädje och livslust. Där kan finnas trassliga knyten, härvor med ömtåliga känslospröt utsträckta mot en okänd omvärld.

En rad av avlånga ansikten formar sig till skulpturala tecken, inspirerade av symboler och arketyper från olika kulturer. Streck och punkter, små vingar och även genomskinliga öppningar bygger karaktärer. Upprepningar ger variation och det är lätt hänt att det dekorativa tar över.

Det finns oändliga möjligheter till utveckling. Karin Westmans grafiska erfarenheter kompletterar Håkan Blomqvists känsla för ytornas mångfald.

Utställningen ger ett litet smakprov på en produktion som lovar gott."

Kristina Mezei, Västmanlands läns tidning

sid   1    2